Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Spoi on muuttanut

Spói frá Far gone Ice

kutsumanimi Spoi, Pulla syntymäaika 26.08.2014, satunnainen ikääntyminen
nimestä "kuovi" omistaja Kioja VRL-13006
rotu islanninhevonen kasvattaja Kioja VRL-13006
sukupuoli ori painotus kouluratsastus
säkäkorkeus 144 cm koulutustaso HeA/40 cm, ajettu, 5-käyntinen
väri ja merkit ruunivoikko tovero VH-tunnus VH14-030-0114

 

Spoi on vaikeahko nuori ori, joka esittelee mielellään machoeleitä tammatarhaa kohti. Pulla on myös kokeillut rajojaan laitumella ja saanut sekä hampaista että kaviosta. Ori oli kuitenkin nopea oppimaan lauman tavoille.

Hoitaessa Pulla on melko rauhallinen, mutta hoitotuokion venyessä sen mielestä liian pitkäksi, alkaa ori kokeilemaan jos karsinasta pääsisi pihalle tai hoitajan taskuissa olisi herkkuja. Jos se pääsee taskuihin saakka, ei mikään suojele vetoketjuja, vaan ne raastetaan irti jos vain mahdollista.

Ratsastaessa Spoi on mielenkiintoinen ratsastettava, sillä koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Ori saattaa kulkea nätisti muodossa ja tasaisesti ja seuraavassa hetkessä ratsastaja maistelee hiekkaa ja ratsu revittelee pukkilaukkaa sinne tänne. Pullalla kuitenkin on viisi komeaa askellajia, jotka kaikki sujuvat hyvin. Passin kanssa on silloin tällöin ongelmia, mutta yleisesti ottaen sekin onnistuu. Spoi viihtyy kuitenkin koulukiemuroiden parissa hyvin ja nauttii uuden oppimisesta.

suku: 1-polvinen
i. Glædir frá Akureyri
e. Svala frá Flugumýr

jälkeläiset:
s. 01.07.2015, isl. o. Sólargeisli frá Far gone Ice e. Sól frá Far gone Ice
s. 16.06.2016, isl. t. Prímadonna frá Rósgarður e. Patría frá Lumen

 

kilpailukalenteri
kalenterissa näkyy vain sijoitukset.
pvm paikka luokka sijoitus
21.12.2016 Kievarinkuja HeA 1/30

01.07.2015 PKK Hirttivaara rakenne: muut poniorit ja -tammat, HY, tuom. Nica

 

päiväkirjamerkinnät:

valmennus 30.01.2016, Assi
Pakkasen paukkuessa on aina hyvä ajatus lähteä valmentamaan, kunhan pukeutuminen on kunnossa. Niinpä saavuinkin sovittuna valmennuspäivänä Rósgarðuriin niin ikään lähes lumiukoksi pukeutuneena, nenänpäästä varpaisiin asti topattuna. Kiojaa valmentajan pukeutuminen lähinnä nauratti ratsunsa Pullan selässä, vaikka oli tälläkin kovemman luokan lämpövaatteet päällä. Sovimme valmennuksen keskittyvän hitaampiin askellajeihin, sillä kovalla pakkasella on turha lähteä mitään hienoimpia lisäyksiä treenaamaan tai keuhkot olisivat kovilla. Päätavoitteena oli saada Pulla kuuntelemaan ratsastajaansa läpi tehtävien.

Aloitimme rauhallisella alkuverryttelyllä, jossa Kiojan tuli saada muutenkin suht reippaasti liikkuva ratsu rehellisesti jalan eteen. Pulla näytti hieman kaasuttelevan menemään, ilman että ori todella ottaisi takajalkojaan alleen. Niinpä Kioja saikin hieman pidemmän aikaa etsiä oikeaa tasapainoa puolipidätteiden ja jalasta tottelun väliltä, mutta vähitellen Pulla alkoi narskutella kuolaimiaan ja liikkumaan rehellisesti niskastaan ja takapäästään. Pitkän lämmittelyjen jälkeen Kioja kuori osan vaatteistaan pois, ja oli aika siirtyä kontrolliharjoituksiin. Issikoiden askellajeihin vähemmän tutustunut valmentaja keskittyi omaan osaamiseensa, eli kouluratsastukseen. Kioja saikin itse päättää, minkä askellajien välillä tekisi siirtymiset, mutta tavoitteena oli, ettei Pulla missään vaiheessa siirtymistä menisi vinoksi, menettäisi hyvää muotoaan tai takaa-eteen liikettään.

Eniten ongelmia aiheutti tänään siirtymisessä muodon menetys, sillä Pulla olisi mieluusti heittänyt varsinkin reippaampaan askellajiin siirryttäessä muodon pois, ja takaisin tullessa ori taas meni helposti kuolaimen taakse. Ratkaisu löytyi Kiojan omasta tarkkuudesta, sillä huomaamatta Kioja joko löysäsi tai tiivisti istuntaansa turhan paljon siirtymisessä. Pikkutarkan hiomisen jälkeen balanssi kuitenkin löytyi, ja Kioja pystyi aivan mielivaltaisesti muuttamaan askellajin ilman että Pullan komea ja rento liikkuminen kärsi. Hienoa! Lopettelimme valmennuksen hyvään fiilikseen ja suuntasimme ansaituille kaakaoille.

Spói on virtuaalihevonen.

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2019 Rósgarður - suntuubi.com