Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

† Patría frá Lumen

kutsumanimi Patria syntymäaika 07.02.2015, satunnainen ikääntyminen
nimestä "aatelisrouva" omistaja Kioja VRL-13006
rotu islanninhevonen kasvattaja Kiiu VRL-12217Lumen huiske
sukupuoli tamma painotus askellajiratsastus
säkäkorkeus 130 cm koulutustaso HeC/60 cm, 4-käyntinen
väri ja merkit ruunihallakko VH-tunnus VH15-030-0058

 

Patria on omapäinen, mutta reipas nuori hevonen, joka on näyttänyt voimakasta persoonaa. Se on vieraiden silmissä kovis, joka ei halua tulla rapsutettavaksi tai hoidettavaksi. Tutut hoitajat kuitenkin tietävät että Patria on oikea halinalle sille päälle tullessaan. Se tulisi mielellään syliin, mutta hoitaja harvemmin haluaa jäädä hevosen alle. Tamma on välillä hiukan yksinkertainen ja se reagoi hoitaessa melko hitaasti. Se kyllä varoo runttaamasta hoitajaa seiniin, mutta väistäminen voi olla tahmeaa. Kavioitakin saa usein houkutella ylös ennen kuin päästään asiaan. Taluttaessa Asta voi olla myös hidas, kun maailma on niin täynnä ihmeellisiä asioita.

Jokainen ruokailu Patrian seurassa on oikea show. Nirso kulinaristi ei tahtoisi syödä säkin pohjakauroja ja jos ruoassa on jotain uutta tai outoa, mikään ei maistu. Melassi on suuri herkku ja koivun lehdet laitumen puista katoavat parempiin suihin, mutta pelletit ruokakupissa ovat karmeita. Karsinan vesiautomaatti oli myös rakastettu kapistus, kunnes se oli pakko korvata vesikupilla, kun vedellä läträämisestä tuli tapa. Laitumen mudakot kelpaavat hyvin piehtarointiin, jonka jälkeen ruunihallakko näyttääkin tummanruunikolta.

suku: 2-polvinen

i. Mundilfari frá Freistingar, isl. 141 cm ii. Mildur frá Eystri-Hól
ie. Kveðja frá Vindur II
e. Sísí frá Hiisi, isl. 131 cm ei. Snjall frá Regnbogi (sivut kadonneet)
ee. Slydda frá Eldgjá (sivut kadonneet)

jälkeläiset: 
s. 16.06.2016, isl. t. Prímadonna frá Rósgarður i. Spói frá Far gone Ice

 

kilpailukalenteri
kalenterissa näkyy vain sijoitukset.
pvm paikka luokka sijoitus
02.01.2017 Oakhill Nelikäynti V.1 2/14

päiväkirjamerkinnät:

irtohypytys Hirttivaarassa 25.07.2015
Patria kävi hyppäämässä tänään Hirttivaarassa. Lähtöaamu sujui tahmeasti, mutta tamma piristyi heti päästyään ulos hevosautosta. 

"Patria saapui maneesiin reippaan oloisena. Tamma ylitti puomikasat taluttajan kanssa luottavaisin mielin ja sitten itsekseen hieman vauhdikkaammin, mutta hallitusti. Kun puomikasat korvattiin pikkuesteillä, tamma jatkoi samaa reipasta, mutta hallittua menoaan. Esteitä korottaessa tamma jatkoi tasaista, hyvää suorittamista. Ongelmia ilmeni lähinnä vain hyppykujaan mentäessä, kun Patria olisi halunnut lähteä matkaan ennen aikojaan. Pienemmillä esteillä tamma oli muutaman kerran kopauttanut puomia kaviollaan, mutta suurimman virhearvion tamma teki ensimmäistä kertaa okseria hypätessään: Patria lähti hyvillä mielin kujaan hyppäämään kaksi ensimmäistä estettä, mutta okseria lähestyessä tamma selkeästi hieman epäröi. Huonon hypyn ja lähestymisen yhteisseurauksena koko este tolppineen rysähti nurin. Uudella yrittämällä Patria jälleen selkeästi epäröi okserilla. Tamma kuitenkin ylitti esteen ihan tyylikkäästi, vaikka hipaisikin takakaviollaan okserin takapuomia.
-- Patria oli tänään oikein reipas. Tammalla on hyvä hyppytyyli ja se selkeästi pitää hyppäämisestä. Käynti ja ravi olivat reipasta ja laukka rytmikästä. Näimme tänään muutamaan otteeseen myös mukavannäköistä tölttiä." Teksti © Tinúvel

Patría on virtuaalihevonen.

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2020 Rósgarður - suntuubi.com