Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

† Rosinante

kutsumanimi Nante syntymäaika 01.01.2015, satunnainen ikääntyminen
nimestä   omistaja Kioja VRL-13006
rotu kaspianponi kasvattaja evm, tuoja Inna VRL-05322
sukupuoli tamma painotus yleispainotus
säkäkorkeus 119 cm koulutustaso HeB/80 cm
väri ja merkit rautias VH-tunnus VH15-042-0001

Nante koulutettiin aikanaan laukkaponiksi, joten se ei ole helpoin käsiteltävä, vaikka ratsukoulutuksen aikana se onkin kehittynyt hurjasti parempaan suuntaan. Karsinassa se osaa seistä paikallaan hoidon ja varustamisen ajan. Se ei myöskään vaivaudu pullikoimaan satulavyötä tai kuolaimia vastaan. Taluttaja tosin saa olla varuillaan sillä Nante saattaa toisinaan ottaa yllätyshyppyjä suuntaan jos toiseen.

Ratsuna Nante toimii heinosti ja se myöntyy helposti ratsastajan toiveisiin. Se väsyy vielä melko helposti tehdessään töitä kunnolla ja alkaa usein silloin vastustella. Jos Nantella ratsastetaan muiden hevosten seassa ja askellaji on käyntiä nopeampi, saattaa sen kilpailuhenki herätä ja silloin saa jarrutella kunnolla. Nurkka toimii vallan mainiosti.

suku: evm

kilpailukalenteri
kalenterissa näkyy vain sijoitukset.
pvm paikka luokka sijoitus
18.12.2016 Ventos 40 cm 1/18
18.12.2016 Ventos 80 cm 5/29
19.12.2016 Ventos 40 cm 2/18
20.12.2016 Ventos 40 cm 4/18
20.12.2016 Ventos 80 cm 4/29
05.01.2017 Romilly 70 cm 5/54
12.01.2017 Cadogan Ponies 70 cm 1/40
15.01.2017 Cadogan Ponies 70 cm 1/40
23.01.2017 Cadogan Ponies 70 cm 6/40
26.01.2017 Cadogan Ponies 70 cm 5/40

 

päiväkirjamerkinnät:

valmennus 21.01.2016, Cin
Olin saapunut Rósgarðuriin valmentamaan Kiojaa ja hänen poniaan Rosinantea. Ratsukko oli minulle entuudestaan tuntematon, joten halusin seurata sen työskentelyä heti alkuverryttelystä asti. Pyysin Kiojaa ratsastamaan ravissa paljon kaarevia teitä ja voltteja sekä taivuttamaan Rosinantea huolellisesti. Pystytin esteitä samalla, kun tarkkailin, kuinka verryttely sujui. Rosinante kulki tottelevaisesti sinne, minne ratsastaja halusi, mutta se oli vielä hieman jäykänoloinen ja olisi voinut taipua enemmän. Jonkin ajan kuluttua, kun olin saanut esteet pystyyn, Rosinante taipui jo paljon paremmin. Pääsimme aloittamaan varsinaisen valmennuksen.

Olin kyhännyt kentälle kolme pystyestettä ja yhden ristikon. Ohjeistin aluksi Kiojaa hyppäämään jokaisen esteen yksittäin ilman kommenttejani. Hyppyjen jälkeen kävisimme yhdessä läpi, missä olisi vielä hiottavaa ja miten asiaa tulisi parantaa. Seurasin tyytyväisenä ratsukon työskentelyä, sillä hypyt sujuivat jo ensimmäisellä kerralla melko hyvin. Hyppyjen jälkeen neuvoin Kiojaa lähinnä pikkuasioissa. Tosin yhden pystyesteen jälkeen Kiojalle oli tullut kiire saada Rosinante oikealle linjalle ennen seuraavaa estettä ja he olivat hypänneet seuraavan esteen läheltä melkeinpä pelottavan läheltä kannatintolppaa. Muistutin Kiojaa siitä, hän keskittyisi ohjaamaan ponin aina esteen keskikohtaan ja vaikka hillitsisi laukkaa, jotta he varmasti ylittäisivät esteen keskikohdasta. Pyysin Kiojaa tulemaan ristikon ja yhden pystyistä vielä uudestaan yksittäin. Seuraavaksi pyysin Kiojaa hyppäämään esteet peräkkäin ratana.

Olin etukäteen kuullut ratsastajalta, että Rosinante saattoi väsyä helposti joutuessaan kunnolla töihin, mutta en voinut ihmettelemättä, miten nopeasti poni väsyi. Rataa hypätessä ponin laukka oli hieman ponnetonta ja Kioja sai tehdä paljon töitä, jotta laukan tempo pysyi yllä. Esteet parivaljakko joka tapauksessa ylitti kunnialla ja taatusti aivan keskikohdasta, kun olin asiasta huomauttanut aiemmin. Patistin ratsukon vielä kerran ylittämään ristikkoa, eikä Rosinante olisi varmaan enempää jaksanut pienestä vastustelusta päätellen. Pääsimme kuitenkin lopettamaan hypyt onnistuneeseen hyppyyn. Sen jälkeen annoin Kiojalle luvan siirtyä loppuverryttelyyn ja kehotin häntä vielä kiittämään Rosinantea. Hypyt sujuivat tänään hyvin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

 

päiväkirjamerkintä 03.01.2016
Nanten ratsukoulutus on sujunut hienosti ja tamma on alkanut oppia ratsun tavoille. Se ei enää ryntäile ja hermoile miten sattuu, vaan kuuntelee ratsastajan neuvoja. Nyttemmin se on saanut lihasta ja se jaksaa työskennellä muodossa pidempiä aikoja. Pyry pääsi tänään ratsastamaan Nantea liinassa ja koko puolituntisen poni jaksoi kuunnella pojan ohjeita ja pysyä melko lyhyessä muodossa. Siitä kuitenkin huomasi että se alkoi olla vähän levoton työskentelyjakson loppupolella, joten Pyry sai kävelyttää poniaan vapaasti maneesia ympäri.
Tästä eteenpäin pitäisi Nanten kanssa jatkaa lihaskunnon kasvattamista ja totuttelua muiden hevosten kanssa työskentelyyn. Se pääsisi myös juoksemaan ja hyppäämään irtona toisen hevosen kanssa ja verryttelemään oikein kunnolla. Lisäksi rauhallinen käytös olisi aika kova sana, sillä Nantestahan olisi tarkoitus tulla Pyryn poni, kunhan poika kasvaisi Mintusta ulos.

Nante on virtuaalihevonen.

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2020 Rósgarður - suntuubi.com