Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tiuhtin uudet sivut

Rosegarden's Nightingale

kutsumanimi Tiuhti omistaja Kristiina Hirvonen VRL-13006
syntymäaika 02.11.2018, 7-vuotias
(satunnainen ikääntyminen)
kasvattaja Kristiina Hirvonen VRL-13006
rotu suomalainen ratsuponi 79,3%* painotus kenttä- ja estepainotus
sukupuoli ori koulutustaso VaB, 120cm, CIC2
säkäkorkeus 145 cm VH-numero VH18-029-0159
väri ja merkit tummanruunikko tobiano PKK-id  

*pyöristetty arvo, kaikki desimaalit 79,296875%

Jos kaipaa runsaasti ja ehkä vähän liikaakin vauhtia, reaktiivisuutta ja herkkyyttä, niin Tiuhti on oikea valinta. Hauskat läiskät Tiuhtin kyljissä ja lavoilla muuttuvat vauhtiraidoiksi, kun poni pistää ranttaliksi. Kiire alkaa jo tallissa, kun hoitajalla saa olla näppärät sormet harjatakseen ponin ja ehtiäkseen kiinnittämään kaikki soljet varusteista Tiuhtin stepatessa vähintään paikallaan. Kuolainten suuhun työntäminen voisi olla haastavaa, jos sellaiset olisivat, mutta kuolaimettomat suitset sen sijaan saa pujottaa Tiuhtin päähän ilman sen suurempia kiistoja. Joka tapauksessa ori on parempi sitoa riimunnarulla kiinni, ettei se pyörisi jatkuvasti karsinaa ympäri.

Tiuhtin karsinassa sillä on pieni, miehekkään purppura hevospallo ja laitumellakin se kinaa muiden hevosten kanssa siellä olevista palloista. Niinpä ihan Tiuhtia varten orilaitumelle tuotiin pari uutta hevospalloa ja sittemmin kiistely lelujen käyttövuoroista on vähentynyt. Muutoin Tiuhti tulee hurjan hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, vaikkakin se lähinnä yllyttää muita juoksemaan kanssaan. Rauhallisesti se jaksaa seistä vain syödessään tai rapsutellessaan muiden hevosten kanssa.

Ratsailta Tiuhti on vielä kahta, ellei kolmattakin kauheampi kiiruhtaja. Pitkät askeleet, kova työmoraali ja dynamiitti hännän alla tekevät orista vielä hurjemman vauhtiviikarin kuin isästään. Ja ne jotka Tiuhtin isän, Pullon, tietävät, osaavat sanoa että siinä on pitelemistä kokeneemmallekin ratsastajalle. Paikallaan pysyminen on Tiuhtille yksi isoimmista ongelmista, josta ei meinaa tulla juuri mitään, mutta rauhallinen käynti olisi heti seuraavana listalla. Ori on kuitenkin hyvin taipuva ja kun sen saa ottamaan kontaktia, se myös liikkuu hyvässä, pyöreässä muodossa ja tasaisessa tempossa. 

Kouluratsastuksessa Tiuhti hoitaa hommansa ja tekee töitä raudanlujalla moraalilla. Sileällä työskentely ei kuitenkaan ole orin suosikki, vaan este- ja maastoesteradoilla se on liekeissä. Loistava hyppytarkkuus korvaa erikoisen tekniikan, ketteryys saattaa Tiuhtin ehdottamaan erikoisia teitä ja kulmia esteille ja hurjalla kestävyydellä ori jaksaa laukata yllättävän pitkään niin karmeaa vauhtia että heikompaa heikottaa. Pidemmän päälle Tiuhti on erinomainen ja monipuolinen ratsu taitavalle ja tarkalle ratsastajalle, jolla on hermoja ja kärsivällisyyttä purkaa aluksi orilta energiaa pois.

 

suku

3-polvinen

i. PP-MVA Clausholms Bulbasaur
ERJ-III
lew

ii. Clausholms Time Lord
lew

iii. Ludwig von Dusselhof
lew

iie. London Rea von Rudhof
lew

ie. Derian Pink Panther
lew

iei. Traum
lew

iee. Arbeiten Dame
lew
 

e. Lumivuon Ringelen
rp 58.59375%
tarkastettu

ei. Nurias Cubistic
drp 25%
tarkistettu

eii. Akeem
ox
ERJ-II

eie. Cubism Coyote
drp 50%
tarkistettu

ee. Lumivuon Rian
srp 92,1875%
tarkistettu

eei.  Clockwork Clown
nf

eee. Lara Croft SWE
asrp 84,375%
tarkastettu

 

jälkeläiset

s. 20.02.2019, srp. t. Rosegarden's Chickadee e. Vinhan Petite Llionne

 

kuvagalleria
 

 

kilpailukalenteri

Kalenterissa näkyy vain sijoitukset.

pvm paikka luokka sijoitus
       
       

 

näyttelyt

päiväkirjamerkinnät

Tiuhti on virtuaalihevonen.

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2020 Rósgarður - suntuubi.com