Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tähdelmä
SV-I

Kirppu on muuttanut! Uudet sivut täällä!

kutsumanimi Kirppu syntymäaika 15.03.2017, 8-vuotias
(satunnainen ikääntyminen)
nimestä   omistaja Kioja VRL-13006
rotu suomenhevonen kasvattaja Kioja VRL-13006
sukupuoli ori painotus yleispainotus
säkäkorkeus 151 cm koulutustaso HeA/110 cm, ajettu
väri ja merkit mustanvoikko, lsi, ksk rekisterinumero VH17-018-0657

täyttänyt 3v. 28.08.2017
täyttänyt 4v. 24.09.2017

Kirppu on kuin läsipäinen kopio isästään. Sillä on energiaa kokonaiselle kylälle ja se jaksaa puuhastella kaiken tekemisen kanssa kovinkin pitkään. Se purkaa usein energiaansa juoksenteluun ja yleiseen häseltämiseen. Hoitajakin saa usein oman osuutensa tästä riekkumisesta, joten kannattaa varoa hieman, vaikkei Kirppu ilkeä olekaan. Ori on sosiaalinen sekä ihmisten että muiden hevosten kanssa ja tekee mielellään töitä. Kirppu on oikein mukava ja tasainen kärryteltävä ja jarrutkin toimivat mainiosti. Nuori hevonen ei myöskään ole kovin kilpailunhaluinen vaan pysyy hyvin hallinnassa. Se ei kuitenkaan ole täysin maastovarma, joten kaveri kannattaa ottaa maastoon mukaan.

Ratsailta Kirppu on kovin reipas, mutta hieman hidas reagoimaan apuihin ja lämmittelyn aikana saa ratsastaja olla aktiivinen ja pitää orin liikkeellä. Pitkien askeleiden ansiosta sen selässä matkanteko on nopeaa ja kentän pitkä sivu tuntuu lyhyeltä ja lyhyttä sivua ei ole olemassa. Jos tämän kaverin koota haluaa niin parempi pitää yllä hurjia vatsalihaksia ja kehonhallintaa. Kirpulta kyllä luonnistuu jo näin nuorena vaikka mikä, mutta pidetään nyt vielä kilpailutaso helpossa A:ssa.

 

suku: 4-polvinen

i. Fn Petäjän Tähdenkehrääjä
SLA-II, YLA2, ERJ-I, EV-II, KV-II, SV-II

ii. Tähtiäinen iii. Möljä-Esko
YLA2, KRJ-III
iie. Ulapan Ritariina
YLA2, ERJ-III

ie. Hallankehrä
YLA2, KRJ-II, ERJ-I

iei. Hallankaipuu
KTK-III, SLA-I, KRJ-I, ERJ-III
iee. Joogin Wiirikehrääjä
KTK-III, SLA-I, ERJ-I, SV-II

 

e. Rohkean Hovineito

ei. Fiktion Hovinarri eii. VIR MVA Ch Koistilan Nemo
KTK-I, ERJ-I, KRJ-I
eie. Fiktion Kikka
YLA2, SV-I, KRJ-I, SLA-II
ee. Koistilan Kielo
KTK-III, YLA2, KRJ-I, ERJ-III

jälkeläisluokka C
eei. VIR MVA Ch Koistilan Kaihomieli
KTK-I, YLA2, ERJ-II, KRJ-I
eee. Killan Kaida
YLA2

isälinja: Petäjän Tähdenkehrääjä - Tähtiäinen - Möljä-Esko - Mörk Strumpa
emälinja: Rohkean Hovineito - Koistilan Kielo - Killan Kaida - Linja Killa

sukutaulun ulkopuolella olevat palkitut sukulaiset:
iiie.  Eskoona YLA2, KRJ-II
iiei. 
Pantsari YLA2, ERJ-II
ieie. 
Hallanvaara YLA2, SLA-I, KRJ-II, ERJ-I, KERJ-II
ieei. 
VIR MVA Ch Ikuisuuskehrääjä KTK-II
ieee. Wilma&Wilhelmiina SLA-I, ERJ-II

eiii. Hovi-Niko KTK-III, YLA2, SLA-III
eiie. 
Lumikeiju KTK-II, YLA1, KRL-II
eiei. 
Konsti YLA2, KRJ-I, SLA-II
eeii. 
VIR MVA Ch Karkuri KTK-III, KRL-III
eeie. Ch Kirsen Hento KTK-II, YLA2
eeei. 
Karmava KTK-III
eeee. VIR MVA Ch Linjan Killa KTK-II, KRJ-II, ERJ-II

jälkeläiset:

kuvagalleria:

 

kilpailukalenteri
Kalenterissa näkyy vain sijoitukset.
pvm paikka luokka sijoitus
27.01.2018 Ardeal Equestrian Center He A 1/15

 

näyttelyt:
20.09.2017 
Suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus, rakenne 5,8 - suku 10 - käytös: rakennearvostelussa 10, muu 6,2 - ratsastuskoe: arviointiosuus 7, kouluohjelma 5 = 44p / SV-I

25.11.2017 PKK Virmaveden Hevostila, rakenne: suomenhevoset - ratsut, HY, tuom. Anne
04.12.2017 PKK Namer, rakenne: suomenhevoset, HY, tuom. Anne, kuva

31.05.2017 PKK Kutsu muu kuva: pääkuva, KM, tuom. Laa, kuva [1]

[1]"Komea ja hienon värinen ori, kivan pehmeä väritysjälki."

 

päiväkirjamerkinnät:

päiväkirjamerkintä 01.09.2017kirjoittanut omistaja
Lehdet olivat alkaneet kellastua hiukan ja jatkuva tuuli oli aamupäiväksi tyyntynyt. Aurinko pilkisti repaleisten pilvien välistä kun Petra talutti Kirpun ulos oritallista. Kuparin väriseksi kesällä kellastunut ori kiilsi auringon valossa ja se tanssi paikallaan ennen kuin se pääsi liikkeelle kohti orilaitumen vierellä kulkevaa hiekkatietä. Tänään oli tarkoitus ottaa Kirpun rakennekuvat ja näyttelyseisomista oli harjoiteltu hevosen kanssa hieman nuorempana. Se näytti muistavan homman jujun.

Petra seisotti oria ensin hetken pitäen sitä kiinni riimunnarussa, mutta irrotti sitten narun ja kaivoi taskustaan porkkanan palasia ja Marianne-karkkien papereita. Hetken nainen rapisteli papereita ja palkitsi Kirpun aina välillä porkkananpalasilla. Kerran hän meni korjaamaan Kirpun jalkoja ja naksutteli kielellään merkiksi paikallaan pysymisestä. Minä räpsyttelin menemään kuvaa kuvan perään. Ori selvästi tiedosti olevansa kameran edessä, sillä se kurotteli kaulaansa ja käänteli päätään.

Tavalliseen tapaani olin kuitenkin unohtanut ladata kameran akun, joten kovin pian kiitin Petraa, jätin hänet viemään Kirpun takaisin laitumelle ja palasin tyhjentämään kuvat tietokoneelle.
- 149 sanaa

 

päiväkirjamerkintä 15.03.2017kirjoittanut omistaja
Olin nukkunut yöni rauhallisesti olettaen Neidin varsovan vasta kahden viikon päästä. Tammatallin varsomiskameratkaan eivät olleet vielä päällä, joten yllätyin, kun kuulin vaalean tamman karsinasta kimeän inahduksen. Kipitin kiireellä tamman karsinalle ja hevonen käänsi heti päätään katsoen minua hieman epäillen. Sen jaloissa makasi vielä vähän märän näköinen tumma varsa, jonka hämähäkkikoivet olivat solmussa sen alla. Varsa näytti kovin pieneltä jopa verrattuna pienempiin islanninhevosvarsoihin joita meillä oli syntynyt. Varsa räpytteli silmiään ja sen yhteen liimautuneet ripset peittivät sen hieman samean katseen.

Helga ilmestyi taakseni ja henkäisi nähdessään varsan.
"Oi, niin pieni, tuommoinen kirppu!" Ja niin Kirppu sai nimensä. Neiti ei pitänyt kovin paljon minusta, olinhan vierailija, mutta halusin tarkastaa varsan. Minun täytyi olla varma että se oli kunnossa. Neiti tarkkaili minua tiukalla katseella, mutta ei alkanut rähistä sen enempää. Rapsutin Kirppua korvan takaa ja se kääntyi minun puoleeni. Suuri valkoinen läsi koristi sen turpaa. Sitten se minusta hieman tukea ottaen yritti nousta seisomaan pitkille koivilleen. Sain varmistuksen myös varsan sukupuolesta. Komea orivarsa tasapainoili koukkapolvisilla jaloillaan ja sen sieraimet värisivät matalan hörinän mukana. Neiti kumartui Kirpun puoleen ja totesin horjuvasti tammaa kohti kävelevän varsan olevan kunnossa, joten nousin ylös ja poistuin karsinasta. Napsautettuani kameran vielä päälle ja tallentamaan tapahtumia, lähdin tekemään aamutallia. 
- 199 sanaa

 

Kirppu on virtuaalihevonen.

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2019 Rósgarður - suntuubi.com