Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Estevalmennus 25.04.2017

Estekilpailuiden yhteydessä Rosiksessa pidetään estevalmennus 25.04.2017, jossa keskitytään ratsukon yhteistyöhön ja rauhalliseen radan ja teiden ratsastamiseen. Estekorkeudet ovat klo 14-15:30 valmennuksessa 60-70cm ja klo 17-18:30 90-100cm. Ensimmäisenä valmentajana on Kioja ja toisena englantilainen estevalmentaja Edmund Archer ja kumpaankin valmennukseen otetaan viisi ratsukkoa. Kaikki hevoset saavat lyhyen kuvauksen siitä, miten tunnilla sujui ja missä olisi vielä parannettavaa. Siksi valmennus sopii varsinkin nuoremmille hevosille ja harjoitteleville ratsukoille. Ratsastajilta vaaditaan perustaidot esteratsastuksesta ja Edmundin valmennuksessa englannin kielen ymmärrystä. Maneesin katsomoon pääsee yleisöä istumaan ja valmennusten jälkeen tarjolla on suolaista naposteltavaa, kahvia ja mehua niin ratsastajille kuin yleisöllekin.

Muistattehan näin keväisin yleisen tallihygienian!

 

Ilmoittautua voi sähköpostiin mr.kioja@gmail.com muodossa:

Valmennus 1/2
Ratsastaja - hevonen, om. omistaja
hevosen sivujen linkki

Kirjoitathan ilmoittautumisen loppuun lyhyesti ratsusi luonteesta, mikäli sen sivuilla ei ole luonnetekstiä tai luonteessa ei ole kuvausta sen käytöksestä ratsastettaessa. Hevosen omistaja saa tuoda valmennukseen enintään kaksi hevosta, mutta vain yhden luokkaa kohti.

 

Valmennuspäivä sujui hyvissä merkeissä. Alla Kiojan ja Edmundin yleiset kommentit päivästä ja alempana ratsukkokohtaiset palautteet.

Kioja: "Suomenhevosten suuri edustus ei yllättänyt minua, mutta Edmund oli innoissaan. Monet toivat nuoria hevosia harjoittelemaan ja oli hienoa nähdä miten ne jaksoivat keskittyä koko puolitoista tuntia. Ratsastajat osasivat ottaa toisensa huomioon maneesissa yhdessä ratsastaessaan eikä sen kummempia häiriötilanteitakaan tullut, vaikka porukassa oli sekaisin sekä oreja että tammoja. Nautin todella näiden hevosten kanssa työskentelemisestä."
Edmund: "It was very nice to see promising young horses and work with them. I can see that their riders, owners and care takers have been working a lot for them. Especially great was to see different finn horses as I have worked with Kioja and her horses. Excellent job, everyone!"

 

 

Valmennus 1
klo 14:00-15:30, valmentajana Kioja
estekorkeus 60-70 cm
osallistujat:
1. Tuulia T. - Runo-Roope, om. Tuulia T.
"Rosvon ja Tuulian meno näytti alussa melkoisen tahmealta, mutta Tuuliasta näki kyllä että tämän hevosen kanssa oli tehty töitä aiemminkin. Rauhallisuutta ratsukolta ainakin löytyi, eikä Rosvo hätiköinyt missään vaiheessa liikaa. Myös laukanvaihdot esteille sujuivat kuin unelma. Ori saisi kuitenkin liikkua reippaammin esteiden välillä ja sen hyppyjen pitäisi olla hieman ryhdikkäämpiä. Nyt varsinkin etujalat jäivät usein roikkumaan ja hipoivat puomeja."

2. Lithy - FGW Alwyn Dewydd, om. Lithy
"Devi oli hauska ilmestys joka kiinnitti huomion heti kun se saapui maneesiin. Pienen ponin ilmeestä näki ettei se ollut sieltä skaalan tyhmimmästä päästä. Älyä se myös näytti radalla kulkiessaan yrittäen päästä mahdollisimman vähällä. Kulmien oikomisesta sai ratsukko kuulla useampaan kertaan, mutta lopputunnista alkoi homma sujua huomattavasti paremmin kun Devi sai purettua energiaansa ja jaksoi keskittyä Lithyn apuihin. Nuoren hevosen kanssa kannattaa harjoitella hyppytekniikkaa, vaikka nyt jo näytti mainiolta ja Devi näyttää tietävän mitä tehdään."

3. Pinja - Mörkövaaran Lumininja, om. Pinja
"Klassisen suomenhevosen värinen Lumi ei vetänyt katsettani puoleensa kovin paljoa ennen kuin se pääsi suorittamaan rataa ensimmäisen kerran. Rauhallisen näköinen tamma lähti paikoiltaan hurjan reippaaseen laukkaan kuin tykin suusta ja sähikäisiä kintereillään. Tiukat kurvit näyttivät jopa vaarallisilta, vaikka Lumin askel olikin tasapainoinen. Pari kertaa ratsukko sai lähestyä esteitä ravissa, jonka jälkeen laukkalähestymisetkin alkoivat sujua."

4. Saana Rautpohja - Villi-Vanessa, om. Veera Ruusula
"Sessa liikkui alkuverryttelyssä käynnissä ja ravissa tasapainoisesti ja polki alleen kunnolla. Se ei hätkähtänyt vaikka ihan sen vieressä puomit kolahtelivat maneesin seinään, kun kannoin niitä paikalleen. Laukannostoissa kuitenkin alkoivat ongelmat. Saana kertoi minulle niiden olleen ongelma jo aiemminkin ja että niitä oli työstetty. Muutaman yrityksen ja laukkaympyrän jälkeen Sessa kuitenkin pääsi radalle, jotka se suoritti kunnialla ja nuoren hevosen innolla. Kärsivällisyyttä voi vielä harjoitella."

5. Varpu - Riinalan Ralla, om. Varpu Kivikko
"Varpu näytti Rallan selässä istuessaan siltä ettei hän tehnyt juuri mitään, mutta nuori suomenhevonen kulki silti kauniisti muodossa ja harmoniassa. Varpua sai kuitenkin ojentaa siitä tavallisimmasta ongelmasta - kantapäät alas. Ralla kuunteli ohjeita nätisti ja jaksoi melkein tunnin loppupuolelle erinomaisesti, mutta hikisistä lavoista ja kaulasta näki että eläin teki tosissaan töitä. Lihaskuntoa kannattaa vielä kerryttää vaikka maastossa kiipeilyllä."

Valmennus 2
klo 17:00-18:30, valmentajana Edmund Archer (valmennus englanniksi)
estekorkeus 90-100 cm
1. Tuulia T. - Illusionistin Suklaaunelma, om. Tuulia T.
"It was so much fun to see the round, almost pony-like, chocolate coloured Sukka to walk into the riding hall. I really like finn horses and this one had the transformation I was so excited about. At first Sukka had this expression of 'I don't wanna' and while I turned my attention to the other horses she had become something that moved really gracefully. I could see that Tuulia was really working on her but that was worth it. Sukka jumped with good form and forwardness. At the end one could really see how both the rider and the horse were sweaty after working hard."

2. Lithy - Tidlåst Fløy NB, om. Lithy
"This one was a new one for me. I had never trained a fjord horse before so it was interesting to see one working with such a motivation. Lithy asked things from Floy and Floy gave as much as he could. He really seemed very clever horse. Floy had a nice canter between the jumps but his form while jumping needs some more work. He hangs his front legs too low and knocked a few poles down with them."

3. Pinja - Fiktion Hurmossävel, om. Pinja
"Hurma. How hard a horse's name can be? The stallion moved well both collected and when moving more freely. He jumped very well although the landings were sometimes a bit unsteady due to too fast speed when coming towards the obstacle. Pinja got Hurma collected nicely between jumps but lost the control most often when the horse started to speed up for the jump. Try to give Hurma a few checks to get his attention before he gets too excited for the upcoming obstacle."

4. Disa Sund - Sjöbackas Caravela, om. Disa Sund
"Linnea looked gorgeous when she trotted around waiting for her turn to have a a few jumps. Disa really had her under control and they looked harmonious together. Between jumps Disa should try to keep Linnea straight towards the next one and when waiting your turn, try to keep the horse's interest but let her rest a bit too. Her working form is excellent for a horse that young altough she flicked her tail pretty often and chewed the bit. Don't push a young horse too much."

5. Veera Ruusula - Toivon Kimallus, om. Veera Ruusula
"Miisa seemed pretty skittish by the time Veera got her walking around the hall. She was on her watch all the time and Veera had hard time getting her attentiont back to working. I guess the new place was weirding her out so I personally helped Veera to bend her and get her nervousness down. The last time they went throught the course Miisa looked like she had finally started to concentrate to Veera's aids. Miisa should be trained a bit more with care and conditioned to new things such as umbrellas, colourful jumps and weird noices."

 

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2020 Rósgarður - suntuubi.com