Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Kesällä 2017 tallille muuttivat kääpiövuohet Harmava (vas.) ja Hyminä. Itse kukin pystynee päättelemään kumpi on kumpi. Vuohet asuvat tallille vievän tien vierellä olevassa vuohelassa ja silloin tällöin ne saavat vaeltaa vapaasti tallipihalla. Niitä voi myös halutessaan käydä taluttelemassa ja huoletta rapsuttelemassa. Hyminä on kaksikosta sosiaalisempi niin ihmisiä, hevosia kuin muitakin eläimiä kohtaan. Harmava on vähän varautuneempi, mutta antaa rapsuttaa kunhan sitä ei säikäytä. Kiipeilijöinä nämä pienet otukset löytyvät milloin mistäkin, mutta ne eivät lähde tallipihasta, siitä koirat pitävät huolen.

Hyminä tulee mielellään vuohelan pikkulatoon tai aidan vierelle paijattavaksi ja odottaa mielellään kärsivällisesti jos joku noutaa sille voikukkia. Voikukan lehdillä saattaa saada houkuteltua myös Harmavan aidalle siliteltäväksi.

Vuohet saapuivat Trullinummelta tuomaan eloa ennestäänkin hieman sekaiseen talliarkeen ja ovat jo ilahduttaneet useita pieniä lapsia. Ethän kuitenkaan tartu vuohia sarvista tai korvista, siitä tämä kaksikko ei pidä. Tarkoituksena olisi hankkia jokin päivä vielä lisää vuohia. Sitä odotellessa.

Molemmat vuohet on astutettu kesällä 2018. Harmava on astutettu nuubialaispukilla ja Hyminä barbaripukilla, joten vuoden vaihteessa odotettavissa on mielenkiintoisen värisiä kilejä!

 

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2019 Rósgarður - suntuubi.com