Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsusuunnistus 01.12.2017
VIP 30.11.2017


Aittajärven ympäristö on hautautunut pehmeään lumipeitteeseen ja viimeisetkin muuttolinnut ovat paenneet purevaa pohjoistuulta. Yksinäiset ruskeat lehdet roikkuvat itsepäisesti puissa ja ainoat äänet ovat lumen vaimentama kavioiden kumina, varusteiden narina ja vaatteiden kahina.

Rosgarður järjestää joulukuun alkajaisiksi ratsusuunnistustapahtuman, jonka ensimmäiset ratsukot pääsevät matkaan jo aamuyhdeksältä. Tarkoituksena on löytää kymmenen rastia tallin pohjoispuolella olevalta alueelta ja hakea rastiruudukkoon merkinnät jokaiselta rastilta. Rastien välimatkat vaihtelevat kahdesta kilometristä viiteen kilometriin, joten ratsukon valitsemasta reitistä riippuen matkan pituus vaihtelee noin kahdestakymmenestäviidestä kolmeenkymmeneen kilometriin. 

Ratsukoilta edellytetään hyvää peruskuntoa ja -terveyttä ja asianmukaisia varusteita. Ratsastajan kypärä ja heijastinliivi ovat pakolliset. Turvaliivi ja hevosen heijastinloimi ovat suositeltavat. Ennen matkaanlähtöä eläinlääkäri tarkastaa hevosen ja ratsastajalle annetaan vyötäröpussi, jossa on sisällä numeroitu rastiruudukko, laminoitu kartta, kynä, pieni taskulamppu, Rosiksen henkilökunnan yhteystiedot ja kaviokoukku.

Ratsukot pääsevät matkaan kymmenen minuutin välein yksittäin tai halutessaan pareittain. Muistathan ettei kyseessä ole nopeuskilpailu, vaan jokainen saa kulkea omaa tahtiaan. Kulje aina oman turvallisuuden mukaan ja ole erittäin varovainen autoteiden lähistöllä. Kannattaa myös pukeutua lämpimästi, sillä ainakin iltapäivälle on luvattu lumipyryä.

Lähtöpaikalla ratsastajille jaetaan glögiä, pipareita ja joulutorttuja. Aittajärven urheilukerhon järjestämästä kojusta saa kohtuuhintaan makkaraa, lihapiirakoita ja kahvia. Tapahtuman jälkeen päästään lämmittelemään rantasaunalle, jossa on kaikille halukkaille lohikeittoa. Yöpyminen on mahdollista kylällä ja hevoset voidaan sijoittaa yöpymään siirtotalleissa ilmoittautumisien mukaan.

 

Osallistujia otetaan rajaton määrä. Osallistuminen sähköpostiin mr.kioja@gmail.com otsikolla "suunnistus2017" muodossa:
ratsastaja - hevosen koko nimi, http://-alkuinen osoite

Jos haluat osallistua myös alteregollasi tai toisen hevosella, osallistu muodossa:
alteregon nimi/ratsastaja (om. omistajan nimi) - hevosen koko nimi, http://-alkuinen osoite

Osallistujilta ei vaadita kuittausta. Halutessaan suorituksestaan voi kertoa tarinalla tai piirroksella, jonka liittää osallistumisen oheen. Tuotokset julkaistaan kutsusivulla.

 

Osallistujat

Helga (om. Kioja) - Clausholms Bulbasaur
Rikhard (om. Kioja) - DLHS Frontside Misty
Mirka (om. Veera R.) - Blissful
Veera R. - Honey Bee
Julia - Sammy Wii!
Heidi (om. Julia) - Moonglitter

Isla - Tiusan Rallitellen

 

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2020 Rósgarður - suntuubi.com