Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Entin uudet sivut

Rosegarden's Enchanter
FF

kutsumanimi Entti omistaja Kristiina Hirvonen VRL-13006
syntymäaika 24.12.2018, 6-vuotias
(satunnainen ikääntyminen)
kasvattaja Kristiina Hirvonen VRL-13006
rotu hollantilainen puoliverinen KWPN painotus yleispainotus
sukupuoli tamma koulutustaso intermediate II, 160cm, CIC4
säkäkorkeus 171 cm VH-numero VH19-012-0014
väri ja merkit mustankimo sabino PKK-id PKK2963

täyttänyt 6v. 05.05.2019

 

Entti on oikea herkkis kaikin puolin. Se reagoi kaikkeen yli järkevän rajan ja kiukuttelee kun asiat ovat huonosti. Tamma luimii kun harjaat sitä väärin tai väärästä kohdasta, se murjottaa kun ruoka on pahaa ja uhkailee potkaisevansa jos satulavyötä kiristetään rei'än verran liikaa, vaikka vyössä on pehmuste. Kengittäjän, eläinlääkärin ja hierojan käynnit aiheuttavat päiviä kestävän ahdistuksen, eikä nirppanokka voi sietää muitakaan muutoksia arkirutiiniin. Kuolaimet olivat myös kauhistus, joten Entille valittiin suosiolla kuolaimettomat suitset pehmusteilla turpahihnaan ja niskaan. Ruoka-aikaan Entti on kuitenkin äänekkäimmin vaatimassa ruokaa, jonka kanssa voi sitten nirsoilla. Harmaa tamma kun ei ole se terävin kynä penaalissa.

Laitumella Entti kiukkuaa usein muille hevosille, ja vaikka se on kovin sosiaalinen ja kaipaa seuraa, se raaputtelee vain muutaman valikoidun kaverin kanssa. Talvella ulkoillessaan herkkis vaatii fleeceloimen ja siihen päälle paksun toppaloimen heti kun säät vähänkin viilenevät. Pimeällä se liimautuu tiukasti minkä tahansa hevosen kylkeen ja pysyttelee lauman keskellä. Pimeään maneesiin tai traileriin meneminen ilman kaveria on myös lähes mahdottomuus ja maastoon ei Enttiä saa millään muulla kuin valoisalla säällä. Maneesin hämärät nurkat ovat tammalle kauhistus, ja koska niistä voi koska tahansa loikata sapelihammastiikeri tai velociraptor, täytyy ne kiertää kaukaa tai ainakin loikkia näyttävästi ja valmiina pakenemaan hirviötä.

Kuitenkin kun Entin saa keskittymään käsillä olevaan tehtävään, se liikkuu joustavasti, taipuu elastisesti ja sen muotoa on erinomaisen helppoa säädellä. Kouluratsuna se on todella kevyt ja miellyttävä ja tekee töitä hyvällä eteenpäinpyrkimyksellä. Esteilläkin tammaa on helppo pitää sopivassa muodossa. Se osaa itse valita esteille sopivat ponnistuspaikat ja kaipaa lähinnä ratsastajan tukea askelpituuden säätelyssä. Ratsastajan tulee myös ratsastaa hyvät tiet esteille, mutta silti luoda Entille tilanne, jossa se saa hyödyntää luonnollisia taitojaan. Tammalla on hyvä hyppytekniikka, mutta se vaatii erinomaisen istunnan ratsastajalta, jotta hevonen saa työskennellä vapaasti. Maastoesteradalla Entti on usein aluksi melkoinen hermoraunio ja sitä voi olla vaikea saada kuuntelemaan, mutta hyvä ja monipuolinen lämmittely ennen lähtömerkkiä helpottaa tilannetta huomattavasti.

 

suku

2-polvinen

i. RA Rose of Jerome
KTK-II, YLA1, ERJ-I, KWPN-I, Superior Grade
KWPN
ii. Hanoi Rose
ie. Idaho
e. Chelmsford Tilby
TRAK
ei. Thoreau
KTK-II
ee. Tahara

 

jälkeläiset

kuvagalleria
 

 

kilpailukalenteri

Kalenterissa näkyy vain sijoitukset.

pvm paikka luokka sijoitus
       
       
       

 

näyttelyt

Finest Foal (FF) myönnetty 05/2019

19.12.2018 PKK Kaajapurojen talli, rakenne: estevarsat, EO-serti, tuom. Inna
17.03.2019 PKK DS Valmennustalli, rakenne: varsat, EO-serti, tuom. Lynn [1]

[1]"EM: söpöys; Kaunis, ilmavaliikkeinen ja ryhdikäs tammavarsa"

 

päiväkirjamerkinnät

Entti on virtuaalihevonen.

Virtuaalitalli Rósgarður

Kaikki materiaali © Kioja, ellei toisin mainita.

©2019 Rósgarður - suntuubi.com